sol(bränd) vind vatten

Jag sitter i hagabions biljettkassa denna lördagskväll, och just nu är det mkt lugnt. Dricker en kopp te utan vatten, bara skummad sojamjölk(!), inte mkt tesmak alls. Har varit på vargö hela dagen med en massa pojkar och haft picknick och grillning. Lyckades bränna näsa och kinder riktigt ordentligt trots hård, kall vind.
Så fruktansvärt trött är jag, hade i torsdags ett 14 timmars långt arbetspass (!) och sedan jobbade jag igår igen, sedan direkt efter lite basket och vin (!!! ja, det krävs en dfel utropstecken även här) och upp tidigt idag för att göra ngt somrigt på en av sommarens alldeles för få lediga helger.
Med tanke på den dubbla lönen och dessutom det dubbla arbetspasset i torsdags tänker jag imorgon unna mig en tavla till sovrummet som jag skulle kollat på förra söndagen när affären aldrig öppnades.

Läser (äntligen): Susanna Alakoskis Svinalängorna. Var har arbetarlitteraturen liksom hållit hus sedan 40-talet? Tragiskt nog hann den aldrig nedtecknas. Susanna Alakoski har dock snott tid att skriva denna fantastiskt berörande bok från en tillvaro av mödraskap och socialt arbete et cetera. Kan hon så kan jag. Jag snor numera mellan 20 minuter och en timme från alla mina dygn. Struktur, struktur, Cissi lilla, lilla tussilago!

tralala

Ledig måndag. Mor och far varit på besök. Trevligt. Mamma tyckte mkt om vår nya lägenhet. Det gör jag också, det har blivit riktigt fint och mysigt nu.
Läser: Jag går bara ut en stund av Isobel Hadley-Kamptz (så jävla bra, så ärlig, så mycket sorg och känslor på ett sätt som känns helt... rätt bara), Finns det liv på mars av Inger Edelfeldt och Ann Jäderlunds senaste vad den nu heter, något med cylinder och vattengråt, även den mkt bra.
Lyssnar på: Tori Amos- American doll posse

Har haft sovmorgon i helgen och för en gångs skull kunnat njuta av att vakna bredvid Erik och ligga kvar ett litet tag och sedan göra trevliga, normativa saker som man bör göra på helgdagsmorgnar såsom gått upp och gjort scones, promenerat i Haga (var dessutom på jakt efter en grej men ägaren till affären förmådde sig inte komma dit och öppna) och sedan ätit lunch innan det blev dags att ge sig av.

Det har varit en bra dag. Jag är lugn och glad och tacksam(?) och Erik och jag har inte bråkat på ett tag och det börjar kännas bra på riktigt att bo tillsammans och alltihop. Sen är jag ju superdramatisk och petig och Erik har sina sidor som inte går jättebra ihop med dem men oftast är det bra, bra, bra. Så, så, så, jag som häromdagen hade en massa bra saker i huvudet som jag tänkte skriva om här, på ett tillochmed "seriöst" plan nästan. Men ändå, det är ingen som läser, det är ingen som vet att denna dagbok finns och det är så lite tid som jag orkar ägna åt detta lilla projekt och nu vill jag se på film.

såhär botas prestationsångest

Timmarna rinner genom fingrarna. Jag spenderar största delen av min vakna tid på jobbet. Jag jobbar för mycket. Och det regnar jämt. Det var inte såhär det skulle bli. Jag skulle jobba till fyra och sen komma hem och fortfarande vara rätt så pigg och ha gått och tänkt hela dagen på utkast till min sk. bok och sedan skriva ned dem och sedan vara rolig och social och ha lust att göra saker. My ass. Det är det här med perfekta visioner, vad vore jag egentligen utan dem?
Nåväl, i helgen har jag varit ledig. Hela gårdagen gick åt till att återställa mig och min trötthet och fullständiga alkoholförgiftning. Jag tål ju inte alkhol! Det visste förstås inte Angelica, vi känner inte varandra tillräckligt väl. Jag tyckte att vi skulle ta en after work öl och sedan skulle jag gå hem och ägna mig åt film el dyl parverksamhet. Fast enligt Angelicas koncept kunde man inte bara dricka en öl. Och efter att ha druckit den där första ölen fick jag också mersmak. Så vi gick hem till mig eftersom jag hade massa vin från förra helgen som måste drickas upp. Sedan öl och shot på Kellys. Sedan var det som upplagt för karaoke (favorit i repris typ). Och jag vet inte hur det gick till men jag blev jävligt full och jag drar mig till minnes att det var ungefär att Angelica satte öl efter öl framför mig och jag drack ju bara eftersom jag inte har någon karaktär när det gäller alkohol, jag bara fortsätter och den här gången mådde jag inte ens dåligt, det var bara så bra, tills jag gick på spårvagnen och skulle hem och råkade typ välta en människa (jag vet inte, har lite minnesluckor här) men då märkte jag iallafall hur full jag var. Sedan kom jag hem och var asjobbig; liksom satte mig på toaletten och lade huvudet mot toalettpappersbehållaren och bad Erik lyfta upp mitt huvud därifrån eftersom det gjorde ont. Poäng till Cissi.
Fast jag hade en väldigt trevlig och rolig kväll. Och jag är så glad att jag kan dra ner lite av mina jävla vuxenpoäng genom att dricka mer än min kropp pallar och ligga en hel dag i sängen. Det är så skönt, man bara gör sig helt kravlös.
image15före
image17efter


jo det regnar visst ikväll



Jag vill ibland vara viktig bara, viktigare. Jag tror inte på alla människor som saknar mig och de som inte hör av sig och saknar mig då, vad ska man egentligen tro om dem. Folk som inte besvarar sms, finns inte ens.
Ja ja ja, ni finns väl, lever era liv, jag lever mitt, dagarna går mest av sig själva. Jag är nog oftast relativt nöjd. När jag verkligen tänker efter och ser hur jävla bortskämda mina visioner om alltings pefekthet är.

Hela dagen har jag varit på ikea. Det är rätt trevligt till en början men, men (detta glömmer jag varje gång) det tar fem jävla timmar och när de är passerade vill man lägga sig och dö. Man börjar bråka en massa gånger för mkt under dessa fem timmar.

Jag firade min tjugoandra födelsedag i fredags. Jag jobbade, Erik gjorde en tårta (och pannkakor till sängfrukost icke att förglömma), sanna, lisa, julia och angelika kom hit med presenter och vin och sedan blev det karaoke för fulla muggar. Det var en inte helt oäven födelsedag.


Just nu:
*Allt av Martina LOwden
*Hyra film gratis (kvällens film handlar om Iris Murdoch)
*Nya älsklingsröda skor
*Oro och noja över framtida studier etc. (inget nytt men ändå)
*Ösregn
*Min pedanta sida som ständigt dyker upp numera och skrubbar hårt varenda liten fläck som hotar att utrota mina perfekta visioner (herre gud, Gudrun har haft rätt hela tiden, allting börjar när man flyttar ihop och även om jag köpte det första ggn så känns det som jag får ge mig själv tji för det nu)

Bilder från min födelsedag:
image11Eriks jordgubbtårta
image12allting kan visas upp på bild, även näsblod. Det är faktiskt riktigt jobbigt för mig, jag har tusen allergier och bara snyter mig hela tiden och får aldrig ordentligt med sömn. Här ser jag dock oväntat lycklig ut.