aint it strange

Så sitter jag här igen med honungsmjölken och smörgåsen. Dagen har varit hur konstig som helst, men nu känns det ok. Ska alldeles strax lägga mig och sova.
Träffade en vän jag inte träffat på länge över ett par öl, han sa att han saknat mig. Det var skönt att få prata med någon annan, få andra perspektiv. Jag har en tendens att vara väl bekväm av mig. Det är så många människor som inte ryms i min vardag! Det är tragiskt.
E och jag var hos lillebrorsan i Halmstad över helgen. Det var mkt trevligt. Skönt att komma från stan. Jag tycker mkt om min lilla bror och vill skydda honom från allt ont (post-öl-sentimentalitetstjöt).
E och jag diskuterade obetalt arbete idag. Jag sa att jag var besviken. Han sa något om att vi måste se till att inte ha en könsrollsbunden uppdelning (att jag handlar, lagar mat, "har koll och fixar", att han diskar, dammsuger). Det var fint, eller ja, i teorin är min pojkvän den mest feministiska jag känner ju. Men-- det händer ju inte alltid i praktiken dessvärre.

Sova nu! Jag drömde så konstigt i natt. Och natten innan om mina gamla kollektivkompisar. Gud, vad jag saknar er! It´s all so different now baby


Läser: Allt annat än "Den svenska politiken". T ex "Sex" av Sara Villius.
Lyssnar på: Alanis Morissette, som måste utnämnas till årets soundtrack. Hon har aldrig varit så rätt som nu, fantastiskt.


Dessutom: snart fyller jag 23 och växer ikapp min                      ålder

Nu kommer E hem. Vi ska sova. Imorgon ska listor skrivas. I love listor!

Resumé eller stark förankring i nuet

Det är vår på riktigt och största delen av världen ter sig ytterst behaglig för närvarande. Jag går till skolan, vi diskuterar pressetik och det tycker jag är intressant. Jag läser ett kapitel i taget i boken (högst upp på bilden nedan) och känner ännu ingen stress för nästa tenta. Det är över en vecka kvar.
Jag tar det ganska lugnt. Jag går promenader i vårsolen. Går till bibliotek och antikvariat. Träffar fina vännen. Går hem till min man och lagar rödspätta med potatis och spenat. Umgås. Läser. Lägger in bilder i datorn. Kollar mejl. Skriver det här. Ska åka till min vän som är "ledsen i kroppen". En minst sagt förvirrad pojke har sådär lite diskret bara vänt upp och ned på hennes tillvaro.

Slutet av förra veckan tillbringade jag en del med min vän ida som var här i stan och medverkade i en mässa för designers. Det var intressant och trevligt. Framförallt  trevligt att ibland få umgås med sina gamla vänner, som vet massa saker om en.


Så åkte vi iväg från stan på utflykt med andra vänner. Kaffe, kex och frysta lussekatter från i vintras.
image58image59

Jag glädjer mig åt att ha laddat upp med böcker i soffan och varvningsläser nästan alla på en gång. Boken högst upp är inte lika rolig som övriga. Skivan högst upp till vänster damp ned på dörrmattan igår, jag hade vunnit den i en tävling och har varit glad sedan dess.
image60



image61och ja, pelargonen från förra året (längst till höger) verkar överleva! Sannerligen en riktig maskros!