Tentan

närmar sig. Men jag orkar faktiskt inte med att ha ångest över den redan. Det känns som att jag, trots att jag läst stora delar av böckerna, inte har så bra koll. Jag kan en massa detaljer och är skitbra på namn och årtal, men när det kommer till övergripande frågor där man ska kunna allt i ett sammanhang blir det jobbigt.
Det är vår och jag vill bara vara utomhus. Satt ute och pluggade på gården i bara klänning tidigare idag. I morgon ska jag sätta mig på skolbibblan och repetera rosa boken, finns inte en chans att jag hinner läsa alltihop igen.

Jag tänker verkligen göra mitt yttersta för att inte gå under av det här. Det har aldrig gått dåligt på ngn skoluppgift och om det skulle göra det nu är väl inte det hela världen, är det?


Nancy Sinatra

sjunger för mig medan jag organiserar och försöker bringa kosmos i lägenhetens kaos. Ibland slås jag av hur trångt jag bor och att jag måste göra mig av med saker. Nu är det verkligen stopp, det går inte att trycka ner mer saker i lådor, fullt överallt.
Jag har lyckats knöka ner stövlar och mössor som inte kommer användas på ett tag. Vinterkapporna får hänga kvar, de får inte plats någon annanstans.
Så alla papper som jag aldrig begriper var de kommer ifrån. Som ändå måste sparas.
GP tar över hela lägenheterna med alla bilagor och insmygen reklam.
Får ta dagens andra tur till soprummet!

Har lyckats plugga ifatt en del idag. Det kvarstår dock en hel bok (läste sammanfattningen i slutet) som jag inte har en aning om när jag ska läsa.

Jag vaknade och hade ont i halsen och håller förmodligen på att bli riktigt förkyld. Glömde köpa brustabletter men borde ha kompenserat det eftersom jag satt ute och solade (!) på gården ett tag. Göttigt värre.

Lite mer kosmos innan jag ska gå bort till Fanny och spela spel.         

image55image57
Några bilder från helgen

Massmedier

Den där boken alltså, fan vad trött jag är på den!

Har haft en underbar helg med Kaisa, Pelle m.fl. Vinkade av dem på centralstationen för några timmar sedan. Undrar när vi kommer att ses nästa gång?
Ska skriva mer sen.

Ett kapitel till, kom igen förihelvete!

Ska ringa Lisa också som ligger på sjukhus i Oxford nyligen opererad.

Min snåla jävel funderar över om det är svindyrt att ringa till England. Men jag ringer inom en timme, jag lovar!

mymlan

Jo, lite stress och intensitet är det. skillnaden är att den här veckan ska jag inte bryta ihop. Är positivt stressad ändå och känner mig peppad på den här veckan.
Imorgon beger vi oss till Debatts redaktion för att göra intervjuer och iakttagelser. Sedan frilansföreläsning. Sedan mer läsande av kurslitteratur. Och läsa texter till kvällskursen (mitt pucko som hoppar på en kvällskurs också, men det verkade så kul).

Idag har jag iallafall avverkat:
- Ett kapitel i Massmedier (mitt mål är ett eller ett halvt till innan sänggåendet)
- En föreläsning om presshistoria
- Storhandlande på Willys (kände mig fullkomligt nonchalerad av mitt tomma kylskåp tidigare i dag. Nu känns det så jäkla bra)
- Tvätt (som strax ska tas ur maskinen)

Ni som läser tror nog att jag tvättar jämt. Så är dock inte fallet. Jag tvättar verkligen ingenting i onödan (klänningar vädrar jag bara om de inte är fläckiga eller något). Men det kommer alltid en lämplig lucka medan tvätten ligger i maskinen, en lucka perfekt lämpad för självreflektion av sådan här karaktär.

När jag gick förbi Marimekko upplevde jag känslor av glädje och bekräftad kärlek när jag såg att det fanns nya motiv på mina/våra samlarkoppar. Ett motiv som passar mig perfekt. Nästa present? Ja, tack!
Åh, kärlek!

lyckorus

Idag är det vår och jag är dessutom glad igen efter en hemsk vecka. Allting ordnar sig bara man lugnar ned sig lite. Nästa vecka blir intensiv men kul (inte intensiv och hemsk som början av den här veckan). Min klasskompis Sara och jag ska besöka Debatts redaktion och sedan vara med på direktsändningen senare i veckan.
Dessutom: Kära Kaisa kommer till mig i hela fem dagar. Har jag riktig tur kommer även Pelleskruttet en sväng framåt nästa helg. I så fall ställer jag till med lite kalas här. Bakar spenatpiroger och prinsessmuffins.

Började dagen med en långsam och god frukost med min kärlek som jag är sams med och tycker om igen, sedan min vanliga lördagspromenad -- köpte lite nya blommor. Sedan satt jag i kassan på hagabion, åt mumsig lasagne.

Nu pysslar jag med symaskinen, funderar på att äta något. Ska strax bege mig till lite festligheter med Angelica.

5 orsaker att vara glad:

- vår på gång, trevliga promenader
- min kära erik
- mina kära vänner
- fikonmarmelad på skorpor
- förstahandskontrakt på lägenheten!