In med det nya

och ut med det gamla. Jag har skapat en ny blogg. Varför? Det var som en skrivbok där man kommit till sista sidan och vill ha en ny med en annan layout på.
Framför allt så vill jag inte ha adress till bloggen med förnamn och efternamn. Det gick inte att ändra på.

Välkommen istället till:
frokenpalsternacka.blogspot.com

Jag kanske kommer tillbaka hit ngn gång. Vi får se...

Det är höst nu och jag gillar det

Skolan har pågått ett tag och det är jobbigt och stressigt och kul. Ja, eller jag känner mig väldigt nöjd när jag är färdig med något. Och en del har blivit färdigt och nya projekt är ständigt på gång. Det är mycket stress! Men jag vet ju att jag är sådan, stressar upp mig något alldeles förjävligt!
Just nu känns det dock lugnt. Jag sitter i skolan och vet inte hur jag ska gå vidare med det jag håller på med. Ska snart förbi bibblan och greja lite till och sedan ska jag ta helg. Jippi. Ska vara ensam hemma och har inte överdrivet mycket planer än. Ska inleda med after work ikväll och se vad som erbjuds sen. Hagabions kassa imorgon. Eventuell korridorsfest imorgon kväll. Haha, korridorsfest! Skumt, för jag har aldrig bott i korridor. Och jag blev sambo innan jag fyllde 22, sjukt känns det när jag tänker på det. Det känns som att korridorsfester är ett passerat men ändå outnyttjat stadium i mitt liv. Söndagsmiddag hos Hanne på söndag. Lite läsande, lite skrivande. Lite film! Jag har Scener ur ett äktenskap hemma på dvd. Yes, mer äktenskaplig ångest! Det förföljer mig just nu. Huvudpersonen i Agnes von Krusenstjernas (en av mina favoritförfattare) böcker är motståndare till äktenskapet och lever med sin faster och vill ha det så hela livet. Inte så konstigt med tanke på att alla gifta kvinnor i mastodont-romansviten är så fruktansvärt olyckliga, otrevliga och hysteriska.

Men ja, jag börjar tycka att det funkar rätt bra. Tillvaron. Jag lär mig nog att hantera min stress. Jag går på franskalektioner om kvällarna och har hittat ett sätt att få det att funka också. Och jag tycker att det är kul framförallt. Min alldeles egna hobby. Och under senare delen av veckan (dvs inte måndag och tisdag) har jag också hunnit med att simma och basta, fika med vänner, en öl, film, lagat bra mat och bakat paj.

Jo, men det har varit riktigt trevligt sista tiden. Nu när jag tänker på det. Jag gjorde en födelsedagsfest för Erik förra helgen. Jag gick på loppis, på bokbytardag och fick med mig en del fynd. Två dagar i rad träffade jag min vän Cz och hans pojkvän som jag inte träffat förut. Och sedan kom och gick folk i mitt hem och jag bakade bröd och lagade mat och jag blev inte bakfull. Jag fick massage i huvudet och kramar. Jag var en lyckad människa minsann.

Jag fick veta att en gammal bekant dött i sin lägenhet. Varit död och inte blivit hittad förrän några dagar senare. Jag tror det var en utlösande faktor som vände upp och ner på allt. Men sen blev allt ganska bra igen.

Och så levde jag lycklig i om inte alla mina dagar, så åtminstone lite då och då- hej då!

Virrigt om allt och inget. Här är din tillvaro Cecilia:

Det här med bloggen är, som alla mina projekt, ganska sporadiskt. Jag vet inte ens om jag ska blogga, eller hur, om den ska ha någon annan funktion än min dagbok som läses av folk som är intresserade av mitt liv.
Jag kan ju fortsätta tills jag har bestämt mig! (Kul att det finns lite efterfrågan iallafall!)

Detta har hänt sen sist:

Jag jobbade lite till fast bara alldeles lagom. Resten av tiden åkte jag bort till diverse landsbygder (i love landet!) men även till tre städer: Åbo, Stockholm och Uppsala. I Åbo besökte jag kulturella pubar, kulturella platser (såsom domkyrkan), hotellets bastu och mumintrollen och hade det allmänt trevligt med erik. I Stockholm hälsade jag på julia + familj och åt god mat, bastade ännu mer, virkade och läste. Lite av en retreat faktiskt. Från vadå? Fick även in ett snabbt möte med min brevvän lotusen som jag hittills bara korresponderat med.

Sedan fortsatte jag virkandet i en stuga i Hunnebostrand med kompisen Hanne. Drog på mig en förkylning och gick på Nordens ark.

Sedan jobbade jag lördagen och söndagen. Under söndagen gick jag förbi en mordplats minst tio gånger, ett mord som begåtts ett par timmar före och en död kropp som låg kvar.
Efter jobbet var jag manisk; bakade bröd, tvättade och skrubbade rent hela köket (Hanne kom hit och började diska och var helt fantastisk snäll och vad är det som gör att mina vänner är så snälla att de kommer hem och tar min disk?! Räcker det att jag i gengäld bjuder på mitt goda bröd och blottar allt mitt känslomässiga innehåll och rättar er grammatik och berättar roliga anekdoter ur mitt sexliv?)

Och igår började jag skolan igen. Och jag känner mig så dubbel. För att allting varit så mycket lättare en tid nu. För att jag blir skitstressad av allt som måste göras. För att jag inte vet om jag hinner läsa franska vid sidan om mina "riktiga" studier. För att jag inte vet. Vad jag vill göra egentligen. Om det är bra för mig. Att det är ett dåligt tecken att jag ständigt stressar upp mig. Att det är ett bra tecken att jag lyckas väldigt bra med alla grejerna (hittills).

Mor ringer. Telefonförsäljare ringer. Jag sparar bilder på skivor. Gör matlådor till erik och mig (fastän jag är sur på honom!) Googlar en rättegång. Bestämmer vilken rättegång jag ska gå på. Tito Beltran i hovrätten i morgon. Eller grovt smuggleri. Så ser kvällen ut. Smuggleri blir det nog. Nu blir det smörgås och te.

Det finns en gen som förklarar mäns otrohet. Vad är det för konstig nyhet? Men framför allt: vad är det för forskning?
Forska fram cancermedicin! Hitta på något medicinskt som gör att man slipper cellprovsundersökningen som jag är så rädd för!

Det är videokväll hos Luuk på tv:n. Jag vill också sitta i en röd sammets(?)fåtölj hos Luuk och berätta om mina favoritlåtar och skämslåtar.