kreativitet vs sexualitet.

Oj, oj, oj. Jag hade glömt att jag ens hade en blogg. Jag har en förmåga att bli uttråkad och bara gilla saker och ting periodvis. Men nu, när jag fått mer STRUKTUR på vardagen med fast schema (månadsanställd!), tidiga morgnar och trötta eftermiddagar, så tänkte jag att jag kunde börja skriva lite här. För att hålla den litterära lågan uppe. Ha! Jag läste igår i en av mina böcker av Suzanne Brogger, Ett fritt och muntert lik, med anteckningar och reflexioner. Där skriver hon att kvinnors kreativitet inte är någon motsats till sexualiteten utan ett uttryck för samma- flödande- energi. "Inte en prestationsform, men därför kanske konstnärligt "slappare" vad gäller resultatet? I gengäld är man som kvinna fri från detta ödesbankande på dörren mitt i natten: Skriva eller sex."
Det här håller ju inte alls. Jag blir bara förvirrad när jag försöker få ut något av dessa skumma resonemang. Att män väljer sex eller skrivande medan kvinnor kan få båda eftersom de besitter en annan slags energi. Flum, flum, flum. Och detta att den kvinnliga kreativiteten och följaktligen sexualiteten inte skulle vara en prestationsform. Herregud, sen när blev något kvinnligt inte kopplat till prestation. Bara det är väl en fråga om prestation; att prestera i både kreativitet och sexualitet istället för att välja, som hon menar att männen gör.
Jag har inga direkta belägg för det här, men jag tror att S. i stort har levt på sitt författarskap. Och det gör det till en fråga om tid och ork istället.
S. har skrivit mycket bra saker och jag beundrar henne ändå.

Idag är jag ledig. Sov en timme längre och åt frukost i sängen; släta bullar med kanel som jag bakade igår kväll. Nu äter jag min andra frukost, vid köksbordet och sedan ska jag promenera ned mot staden och titta på utbudet i utvalda affärer. Ska köpa en eftersuktad adventsljusstake (det ingår ju ändå i basutbudet och jag har ingen) på Indiska. Det är långt till advent men med alla julsaker överallt är det lätt att dras med i kommersen. Och jag hyser starka julkänslor det här året. Har börjat planera en glöggfest och bara längtar efter lussekatter, pepparkakor (har jag redan börjat äta lite smått) och glögg, russin, apelsiner med nejlikor et cetera.
Usch, jag är faktiskt en sucker för inredning, svenssonliv, whatever... Krukväxter, kuddar, porslin, sätta upp tavlor och saker jag gjort själv. Var på Ikea i fredags och jag njuter fan av att kolla på alla låtsassovrum och kök de byggt upp, som små dockskåp där man kan gå in och låtsas att man bor. Det har inte bara med kommersiella saker att göra, det är inte köplust jag känner, det är bara samma sak som att jag hängivet älskar att titta in genom människors fönster. Iallafall så köpte jag fina påslakansätt, eftersom det hör till att ha matchande i en dubbelsäng och det hade vi inga, en karaff, ett ljus som luktar jul, julservetter och framförallt ett nytt sängbord. Som matchar resten av lägenheten. Haha.